Myöhemmin's Blog

Just another WordPress.com weblog

In catacombe

A venit aseara mama, din satucu-i de departe sa-si mai vada fata…Pana aici se potriveste… ”Nu-ndrazneste nici sa intre cu opincile-n picioare” e din alt film.

Acum ruleaza Catacombele Alcatrazului, in rolul principal fiind Kmerul rosu, si DarkAida. In bijuteria arhitecturala, unica prin numarul mare de copii, Alcatrazul meu avea ca destinatie principala a subsolului depozitarea cartofilor si vinoteca. Daca in ce priveste cartofii, cantitatea maxima pe care am avut-o in casa vreodata este 1kg, cu vinurile, n-am de ce sa le depozitez, pentru ca viteza de consumare a acestora o depaseste pe cea a achizitionarii lor. Asa ca subsolul ramanea neutilizat. Conform zicalei cine nu are probleme, si le poate face singur, am ascultat de sfatul diferitilor specialisti si ne-am decis sa adancim, izolam si folosim aceste spatiu. Vi se pare complicat? Sunt doar trei verbe in aceasta fraza: adancim, izolam si folosim. Din vara trecuta, insa suntem blocati la primul verb: adancirea, si nu pentru ca am fi puturosi sau n-am aveam forta de munca, nu, ci pentru ca in pamantul plin de radon al patriei adoptive sunt roci, care nu vor sa fie stramutate din locatia initiala nici cu picamerul, nici cu fierastraul cu diamante nici cu politia, iar ca sa folosesti dinamita ai nevoie de fel de fel de aprobari, plus experti, ca vecinii sunt impotriva unei calatorie spre centrul pamantului direct din pridvorul casei proprii. Asa ca subsolul e partial sapat, sauna e in viata inca – o insula in mijlocul campului de batalie, iar in una din camere domina sfidatoare personajele principale: Kmerul rosu, si DarkAida, orice asemanare de nume cu personaje reale, fiind pur si simplu intamplatoare. Pana aici nimic deosebit: o casa in renovare. Aventura incepe insa, cand cu ocazia dezapezirii, subsolul s-a umplut cu apa, ramand in stadiul de baie de noroi, alimentata curent de orice precipitatie. Fetele, mult asteptate de unii, au refuzat bataile cu noroi, pretinzandu-le doritorilor sa le incalzeasca baia – total de inteles! In aceste conditii, nu se poate face izolarea – al doilea verb, pentru ca nu se usuca betonul, care daca nu se toarna, nu se poate face izolarea exterioara a casei, fara de care inauntru totul va ramane umed. Asa ca vegetam in aceast Catch 22, acum si-n vecii vecilor, amin! Ca sa revenim la mama, venita aseara direct din baia romana a sorei mele (aia din poza!), am inceputul antrenamentul la suta de metri garduri, ca sa poata ajunge la sauna (care nu v-o arat ca sa puteti dormi noaptea linistiti). Modelul e luat de la Japanese games . La prima incercare a doborat recordul de viteza – 1 m/min, asa ca antrenamentul continua sub deviza: Mens sana in corpore sano! ca nu ne tragem degeaba din latini… cu baile lor romane cu tot!

Anunțuri

25 Mai 2010 - Posted by | eu |

2 comentarii »

 1. Doamne, Doamne ! ce de treaba mai ai pe akolo. Nu s-a speriat mami?
  Mult succes !

  Comentariu de Mihaela | 25 Mai 2010 | Răspunde

  • Nooo, a inceput insa un program de exercitii complexe, pentru ca drumul pana la sauna nu e recomandat incepatorilor: dupa cursa cu obstacole de pe scari, trebuie sa pasesti doar pe pietre – din care unele se scufunda – apoi sa sari pragul unei usi, ramasa suspendata, continui pe pietre si te cateri in sauna…
   In programul de azi incercam sa mergem cu bicicletele in padure, ca pe jos zice ca se oboseste… Te tin la curent!

   Comentariu de myohemmin | 26 Mai 2010 | Răspunde


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: